Valkosuklaahyytelö

  • Laita liivatteet turpoamaan kylmään veteen

  • Vatkaa kerma vaahdoksi

  • Sulata valkosuklaa varoen vesihauteessa

  • Laita kattilan pohjalle sitruunanmehu, tilkka vettä ja mesiangervosokeri, kuumenna

  • Ota kattila pois liedeltä, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan seokseen

ja sekoita varoen

  • Yhdistä valkosuklaa ja liivateseos varoen kermavaahtoon
  • Annostele annosmaljoihin ja laita jääkaappiin reilun tunnin ajaksi hyytymään
  • Koristele Kairan Helmellä juuri ennen nauttimista
    • 3 liivatetta

    • 100 g valkosuklaata

    • 3 dl vispikermaa

    • 15 ml sitruunanmehua

    • 15 ml vettä

    • 10 ml Niitun Mesi mesiangervosokeria

      Kastikkeena:
      Kairan Helmi mustikka-kaarnikka-väinönputki -hyytelöä