Muonion Luotu oy

LuoTu Lapin luonnosta.
Lue lisää

Raaka-aineemme kerätään maailman puhtaimmasta luonnosta!

Tuotantoketjumme on erittäin lyhyt eli raaka-aineet kerätään Tunturi-Lapin alueelta, pääasiassa ihan Muoniosta. Muonion alueella on tutkitusti maailman puhtain ilma #ThePurestAir. Kerääjämme ovat paikallisia, jotka tuntevat lähialueet ja parhaat marja- ja yrttipaikat. Opastamme kerääjät keräyshygieniaan, lajien tunnistamiseen ja raaka-aineiden laatukriteereihin. Maksamme kerääjillemme reilun hengen mukaisen korvauksen. Olemme ylpeitä siitä, että valmistamme tuotteemme käsin Muoniossa kotimaisista raaka-aineista ja suosimme paikallisia yhteistyökumppaneita. 

 

MEIDÄN TARINAMME

Muonion Luotu Oy:n tarina alkoi jo vuosia sitten, kun yrityksen omistajat tutustuivat toisiinsa opiskellessaan Muonion Lappiassa luonnontuotealaa. Vuosien mittaan ajatus yhteisestä yrityksestä kehittyi ja vuonna 2020 yritys perustettiin. Yrityksemme valmistaa omilla resepteillä elintarvikkeita ja hoitotuotteita sekä myy niitä erikoisliikkeiden ja oman verkkokaupan kautta. Muonion Luotu Oy:n kautta sinulla on myös mahdollisuus suorittaa hygieniapassi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

INTOHIMONA LUONTO

Puhdas, kaunis luonto ja sen moninaisuus on intohimomme. Tunturi-Lapin metsät, järvet ja tunturit lumoavat kauneudellaan ja puhtaudellaan. Vuodenajat erottuvat toisistaan selkeästi ja me nautimme niistä jokaisesta.

Kasvukausi on lyhyt, mutta kesällä valoa riittää 24 tuntia vuorokaudessa. Valon laatu, sen ainutlaatuisuus ja vaikutus marjojen ja yrttien makuun on huimaava.

Luonnontuotteiden teollinen tuotanto, tinkimättä luonnollisuudesta

Tehtaamme on kooltaan pieni, mutta varustettu kaikilla asiaan kuuluvilla laitteilla. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uniikkeja, käsityönä turvallisissa oloissa (=hygieenisessä keittiössä) tehtyjä tuotteita. Käytämme vain paikallisia, lähiluonnosta kerättyjä raaka-aineita ja valmistamme niistä mahdollisimman maukkaita ja laadukkaita elintarvikkeita, sekä hoitavaa luonnonkosmetiikkaa. Onneksi tuotekehittelyssä vain mielikuvitus on rajana.

Yrityksemme visio

Visiomme on tuottaa mahdollisimman luonnonmukaisia ja laadukkaita tuotteita ympäristöä kunnioittaen ja paikallisia työllistäen sekä tehdä yhteistyötä lähialueiden yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Coffee Bean

LAPIN VALO

Napapiirin pohjoispuolella aurinko ei laske horisontin taakse kesällä ja mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä valoisampaa on. Valo saa kasvuprosessin jatkumaan ympäri vuorokauden ja voimistaa kasvien värit, tuoksut ja erityisesti ravintoaineet voimakkaammiksi kuin eteläisimmillä lajitovereilla.

Valoisat kesäyöt ja lämpötilanvaihdokset tekevät marjoista ja yrteistä Lapissa makeampia, aromaattisempia ja ravinteikkaampia. Jos saat joskus maistaa Lapissa viljeltyjä mansikoita, et muita enää huolikaan.

Tehokkaasta kasvukaudesta johtuen sato on korjattava todella nopeasti, ettei esim. yrttien kukinta ehdi alkaa ja imeä kasveista ravinteita. Samoin monet yrtit  ovat kerättävissä ja  parhaimmillaan yhtä aikaa. Tämä asettaa haasteita kerääjille. Kuivaus- ja pakastuskapasiteetti on myös kovilla kesäaikaan.

Coffee Bean

LAPIN ARKTISET OLOSUHTEET

Villinä kasvavat marjat, sienet ja yrtit ovat täysin luonnon armoilla. Arktinen kylmyys, rankat sateet ja joinakin vuosina vallitseva kuivuus uhkaavat metsien satoa. Emme voi parantaa luonnon meille antamia olosuhteita millään tavalla, vaan ainoastaan sopeuttaa tuotantomme vallitseviin olosuhteisiin.  Tarjoamme uusia herkullisia tuotteita ja kehitämme reseptejä saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan.

Coffee Bean

Raaka-aineiden käsittely ja säilyvyys

Kun huolella valitut ja kerätyt raaka-aineemme on tarkistettu ja tarvittaessa puhdistettu ne joko kuivataan tai pakastetaan. Kuivauksessa käytämme yrteille sopivaa mietoa lämpötilaa, jotta niiden värit, tuoksut ja vitamiinit säilyisivät mahdollisimman hyvin. Käytössämme on useita erikokoisia kuivureita, jotka sesonkiaikana käyvätkin täydellä kapasiteetilla. Marjat pakastamme välittömästi niiden tultua tuotantotiloihimme.

Tuotteemme ovat erittäin vähän prosessoituja. Valmistamme pieniä määriä, joten pystymme toimittamaan aina tuoreita tuotteita jälleenmyyjillemme ja verkkokauppamme asiakkaille.  Tuotteen säilyvyyden voit tarkistaa sen pakkauksesta. Vältämme kaikkia säilöntäaineita.

YHTEYSTIEDOT

 

Sähköposti

muonion.luotu@gmail.com

Käyntiosoite

Pirkantie 43 B 3, 99300 Muonio

Puhelinnumero

+358 44 491 4300