Muonion Luotu

TUOTTEET

Muonion LuoTu tarjoaa laajan valikoiman Lapissa tuotettuja luonnontuotteita. Koko tuotantoketjumme pysyy napapiirin sisäpuolella aivan takapihoillamme.

Utkun tuoteperhe:

Utkun Potku- sinappi on maustettu kuusenkerkkäsiirapilla ja katajanmarjoilla. Potkua sinapille antaa tilkka Jaloviinaa. Tämä sinappi on ihanaa myös kermaviilin mausteena ja kasvisruokien kastikkeena. 

Utkun Metku- puolukkakastikkeen mausteena on kuusenkerkkä. Kastike soveltuu erityisen hyvin riista- ja kasvisruokien kastikkeeksi. Pinaattiletut, kasvisröstit, maksapihvit, musta makkara ja poronkäristys suorastaan rakastavat tätä kastiketta. Se on myös viehättävä koriste lautasellasi.

Kartanon tuoteperhe:

Voidetta ja jalkakylpyjä. Kartanon Hoiva ja Henkäys- jalkakylpyjen tehoaineena on siankärsämöä, horsmaa ja ruusun terälehtiä. Hoida jalkojasi lämpimällä jalkakylvyllä ja viimeistele hoito  Kartanon Hehku voiteella. Tuloksena ovat pehmeät jalkapohjat nopeasti.

Palteron Makia:

Salaatinkastike, jossa maistuvat sinappi, sipuli ja appelsiini. Villiyrtiksi on valittu aromikas siankärsämö. Halutessasi juoksevampaa kastiketta, voit lisätä Palteron Makiaan öljyä tai appelsiinimehua.

Niitun tuoteperhe:

Niitun Polte- nokkonen ja Niitun Voima- väinönputki maustesuolat sopivat vihannesten ja juuresten maustamiseen, munakkaisiin ja salaattien päälle.

Muonion Luotu

Miksi juuri nämä tuotteet ja raaka-aineet?

Paikallisesti tuotettuja kotimaisia tuotteita

Kaikki tuotteemme valmistetaan Muoniossa raaka-aineiden käsittelystä alkaen. Marjat, yrtit ja sienet kerätään Tunturi-Lapista. Emme viljele yrttejä, marjoja tai sieniä, vaan ne kerätään suoraan luonnosta, joten niissä ei ole käytetty mitään tuholaisten torjunta-aineita, eikä lannoitteita. Käyttämämme kerääjät ovat paikallisia henkilöitä, jotka saavat lisätuloa talouteensa. Purkkien etiketit ja markkinointimateriaalimme painetaan naapurikunnassa, Kolarissa.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään varastostamme vähintään kahden päivän kuluessa.

Lapin valo

Lapissa kasvukauden pituus on 120-180 vuorokautta ja lämpösumma 1300-1400.

Arktisella alueella auringon reitti taivaalla on erilainen kuin muualla sillä valo tulee loivassa kulmassa maan pinnalle. Valon koostumus muuttuu kulkiessaan pitkän matkan ilmakehän läpi. Siniset ja punaiset aallonpituudet suodattuu/siroaa. Spektri suosii sekundaari yhdisteiden muodostumista, joten terveellisiä yhdisteitä syntyy enemmän, mm. marjojen polyfenoli esim. mustikan antosyaanit. Näin luonnontuotteisiin syntyy ainutlaatuisia ominaisuuksia. Missään muualla maailmassa ei ole vastaavaa valoa ja lämpötilaa. Lapin ilmassa ei myöskään ole pienhiukkasia (teollisuus, liikenne).

Tuotanto on kestävää, koska ei tarvitse kastella tai lannoittaa. Myös satoalueen kuluminen on helppo estää, koska emme käytä mitään koneita. Kaiken lisäksi vesijalanjälki on pieni.