Muonion Luotu

TUOTTEET

Muonion LuoTu tarjoaa laajan valikoiman Lapissa tuotettuja luonnontuotteita. Koko tuotantoketjumme pysyy napapiirin sisäpuolella aivan takapihoillamme.

Utkun tuoteperhe:

Utkun Potku– sinappi on maustettu kuusenkerkkäsiirapilla ja katajanmarjoilla. Potkua sinapille antaa tilkka Jaloviinaa. Tämä sinappi on ihanaa myös kermaviilin mausteena ja kasvisruokien kastikkeena. 

Utkun Metku– puolukkakastikkeen mausteena on kuusenkerkkä. Kastike on erityisen herkullista riista- ja kasvisruokien kanssa. Pinaattiletut, kasvisröstit, maksapihvit, musta makkara ja poronkäristys suorastaan rakastavat tätä kastiketta. Se on myös viehättävä koriste lautasellasi.

Kartanon tuoteperhe:

Voiteita ja jalkakylpyjä. Kartanon Hoiva ja Henkäys– jalkakylpyjen tehoaineena on siankärsämöä, horsmaa ja ruusun terälehtiä. Hoida jalkojasi lämpimällä jalkakylvyllä ja viimeistele hoito Kartanon Hehku voiteella. Tuloksena ovat pehmeät jalkapohjat nopeasti. Kartanon Pihka on vahva kuusenpihkaa ja mesiangervoa sisältävä voide. Se soveltuu ihon pieniin vaurioihin, hiertymiin ja haavoihin, hyönteisten pistoihin ja lihaskipuihin. Pihkan ja mesiangervon keräämme tietysti Tunturi-Lapin puhtaasta luonnosta.

Kartanon Löyly tuo raikkaan tunturikoivun tuoksun saunaasi vuodenajasta riippumatta. Pakkaus sisältää kaksi pussia kuivattuja koivunlehtiä. Liota pussia lämpimässä löylyvedessä ja heitä vesi kiukaalle. Voit käyttää pussia useamman kerran ja hävittää sen biojätteeseen.

Palteron tuoteperhe:

Salaatinkastike, jossa maistuvat sinappi, sipuli ja appelsiini. Villiyrtiksi on valittu aromikas siankärsämö. Halutessasi juoksevampaa kastiketta, voit lisätä Palteron Makiaan öljyä tai appelsiinimehua.  Palteron Talvi– puolukkaglögi ja Palteron Joulu- puolukkasinappi täydentävät Paltero- perhettä. Nämä ovat sesonkituotteita ja saatavana talven ja joulun aikana. Palteron Talvi- glögitiivistettä voit laimentaa vedellä tai lisätä siihen punaviiniä. Joulun makuihin kuuluvat mantelit ja rusinat täydentävät makuelämyksen. Palteron Joulu- sinappi näyttää ja maistuu joululta. Se sopii erityisesti juustojen, riistan ja kalkkunan kanssa.

Niitun ja Mettän tuoteperheet:

Niitun Polte– nokkonen ja Niitun Voima– väinönputki maustesuolat sopivat vihannesten ja juuresten maustamiseen, munakkaisiin ja salaattien päälle. Käyttämällä yrttisuolaa, voit vähentää suolan käyttöä. 

Mettän Hurma– mustikkasokeri ja Mettän Taika– puolukkasokeri maustavat viilin, jogurtin ja puuron. Niillä taiot koristelut kaikkuihin ja kääretorttuihin.

KAIRAn TUOTEPERHE:

Hyytelöt ja hillot. Kairan Helmi sisältää mustikkaa, kaarnikkaa ja väinönputkea. Se on makea herkku, joka kruunaa jälkiruuat, letut ja pannukakut. Kairan Kulta on kullankeltainen, hieman erilainen hyytelö. Lapin hillan mausteena on yllätyksellinen valkosipuli. Hyytelö on erinomaista juustojen ja keksien kanssa.  

NIESTA RETKIEVÄÄT:

Niesta Retkieväs vegaaninen kasviskeitto sisältää kuivattuja kotimaisia kasviksia sekä Tunturi-Lapin villiyrttejä nokkosta ja siankärsämöä. Kasviskeitto valmistuu muutamassa minuutissa; lisää pussin sisältö kiehuvaan veteen ja keitä 3-5 minuuttia ja keitto on valmis. Mikäli haluat, voit lisätä keittoon esim. kermaa, sulatejuustoa, tofua, lihaa, makkaraa jne.

Niesta Retkieväs Nokkoskeitto sisältää nokkosen lisäksi sipulia, omenaa ja kasvislientä. Nokkoskeittoa voit ”tuunata” vaikka keitetyllä kananmunalla. Käytä vähemmän vettä ja saat ihanan kastikkeen vaikka kalalle.

Retkiaterian kruunaa jälkiruoka. Niesta Retkieväs Mustikka/kaarnikkakiisseli on makea kiisseli, jota voit syödä sinällään, tai lisätä puuron kaveriksi. Kaikki retkieväämme sisältävät kuivatun pussikeiton kahdelle ja soveltuvat toki kotikeittiöönkin.

Muonion Luotu

Miksi juuri nämä tuotteet ja raaka-aineet?

Paikallisesti tuotettuja kotimaisia tuotteita

Kaikki tuotteemme valmistetaan Muoniossa raaka-aineiden käsittelystä alkaen. Marjat, yrtit ja sienet kerätään maailman puhtaimmasta luonnosta Tunturi-Lapista. Emme viljele yrttejä, marjoja tai sieniä, vaan ne kerätään suoraan luonnosta, joten niissä ei ole käytetty mitään tuholaisten torjunta-aineita, eikä lannoitteita. Käyttämämme kerääjät ovat paikallisia henkilöitä, jotka saavat lisätuloa talouteensa. Purkkien etiketit ja markkinointimateriaalimme painetaan naapurikunnassa, Kolarissa.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään varastostamme vähintään kahden päivän kuluessa.

Lapin valo

Lapissa kasvukauden pituus on 120-180 vuorokautta ja lämpösumma 1300-1400.

Arktisella alueella auringon reitti taivaalla on erilainen kuin muualla sillä valo tulee loivassa kulmassa maan pinnalle. Valon koostumus muuttuu kulkiessaan pitkän matkan ilmakehän läpi. Siniset ja punaiset aallonpituudet suodattuu/siroaa. Spektri suosii sekundaari yhdisteiden muodostumista, joten terveellisiä yhdisteitä syntyy enemmän, mm. marjojen polyfenoli esim. mustikan antosyaanit. Näin luonnontuotteisiin syntyy ainutlaatuisia ominaisuuksia. Missään muualla maailmassa ei ole vastaavaa valoa ja lämpötilaa. Lapin ilmassa ei myöskään ole pienhiukkasia (teollisuus, liikenne).

Tuotanto on kestävää, koska ei tarvitse kastella tai lannoittaa. Myös satoalueen kuluminen on helppo estää, koska emme käytä mitään koneita. Kaiken lisäksi vesijalanjälki on pieni.