Valkosuklaahyytelö

OHJEET:

  • Laita liivatteet turpoamaan kylmään veteen
  • Vatkaa kerma vaahdoksi
  • Sulata valkosuklaa varoen vesihauteessa
  • Laita kattilan pohjalle sitruunanmehu, tilkka vettä ja mesiangervosokeri, kuumenna
  • Ota kattila pois liedeltä, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan seokseen ja sekoita varoen
  • Yhdistä valkosuklaa ja liivateseos varoen kermavaahtoon
  • Annostele annosmaljoihin ja laita jääkaappiin reilun tunnin ajaksi hyytymään
  • Koristele Kairan Helmellä juuri ennen nauttimista

RAAKA-AINEET:

  • 3 liivatetta
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 dl vispikermaa
  • 15 ml sitruunanmehua
  • 15 ml vettä
  • 10 ml Niitun Mesi mesiangervosokeria

  • Kastikkeena:
    Kairan Helmi mustikka-kaarnikka-väinönputki -hyytelöä