Valkosuklaahyytelö
OHJEET:
- Laita liivatteet turpoamaan kylmään veteen
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Sulata valkosuklaa varoen vesihauteessa
- Laita kattilan pohjalle sitruunanmehu, tilkka vettä ja mesiangervosokeri, kuumenna
- Ota kattila pois liedeltä, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan seokseen ja sekoita varoen
- Yhdistä valkosuklaa ja liivateseos varoen kermavaahtoon
- Annostele annosmaljoihin ja laita jääkaappiin reilun tunnin ajaksi hyytymään
- Koristele Kairan Helmellä juuri ennen nauttimista
RAAKA-AINEET:
- 3 liivatetta
- 100 g valkosuklaata
- 3 dl vispikermaa
- 15 ml sitruunanmehua
- 15 ml vettä
- 10 ml Niitun Mesi mesiangervosokeria
- Kastikkeena:
Kairan Helmi mustikka-kaarnikka-väinönputki -hyytelöä