Poromiehen hernekeitto

OHJEET KUUTEEN ANNOKSEEN
-
Huuhtele herneet ja liota yön yli vedessä jääkaapissa.
-
Laita herneet kiehumaan, kuori alussa muodostunut vaahto pois reikäkauhalla.
-
Hienonna sipuli ja lisää joukkoon.
-
Lisää mausteet ja keitä 2 – 3 tuntia.
-
Lisää savupororouhe, kiehauta ja tarkasta maku sekä sakeus, lisää vettä ja Niitun Voimaa tarvittaessa.
-
Lisää mausteeksi lautaselle hiven Utkun Potkua ja smetanaa.
RAAKA-AINEET:
- 2,5 l vettä
- 500 g kuivattuja herneitä
- 1 sipuli
- 150 g savupororouhetta
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl kuivattua meiramia
- 10 maustepippuria
- 2 tl Niitun Voima väinönputkisuolaa
Lisukkeina:
- Utkun Potku sinappia
- Smetanaa