Poromiehen hernekeitto

OHJEET KUUTEEN ANNOKSEEN

  • Huuhtele herneet ja liota yön yli vedessä jääkaapissa.

  • Laita herneet kiehumaan, kuori alussa muodostunut vaahto pois reikäkauhalla.

  • Hienonna sipuli ja lisää joukkoon.

  • Lisää mausteet ja keitä 2 – 3 tuntia.

  • Lisää savupororouhe, kiehauta ja tarkasta maku sekä sakeus, lisää vettä ja Niitun Voimaa tarvittaessa.

  • Lisää mausteeksi lautaselle hiven Utkun Potkua ja smetanaa.

RAAKA-AINEET:

  • 2,5 l vettä
  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 1 sipuli
  • 150 g savupororouhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • 10 maustepippuria
  • 2 tl Niitun Voima väinönputkisuolaa

Lisukkeina:

  • Utkun Potku sinappia
  • Smetanaa