Nokkosella maustetut ahvenfileet

OHJEET:

  • Mausta ahvenfileet sitruunamehulla ja Niitun Poltteella, jätä maustumaan hetkeksi.
  • Tee tomaattiseos: pilko sipulit ja kuullota öljyssä paistinpannulla.
  • Lisää pannulle pieneksi kuutioitu tomaatti ja ketsuppi.
  • Lisää pippuri ja anna hautua kypsäksi.
  • Lado marinoidut kalafileet voideltuun uunivuokaan ja kaada tomaattiseos päälle.
  • Lisää vielä viimeisenä valkoviini.
  • Kypsennä noin 30 minuuttia +175 asteessa.
  • Tarjoa lisukkeena perunasosetta ja keitettyjä kasviksia.
  • Fileet ovat maukkaita myös kylmänä leivän päällä.

RAAKA-AINEET:

  • 350 g nahattomia ahvenfileitä
  • 30 ml sitruunamehua
  • 15 ml Muonion LuoTun Niitun Polte- nokkosmaustesuolaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 200 g tomaatteja
  • 1 dl ketsuppia
  • Hiven sitruunapippuria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä