Nokkosella maustetut ahvenfileet

Mausta ahvenfileet sitruunamehulla ja Niitun Poltteella, jätä maustumaan hetkeksi.

Tee tomaattiseos: pilko sipulit ja kuullota öljyssä paistinpannulla.

Lisää pannulle pieneksi kuutioitu tomaatti ja ketsuppi.

Lisää pippuri ja anna hautua kypsäksi.

Lado marinoidut kalafileet voideltuun uunivuokaan ja kaada tomaattiseos päälle.

Lisää vielä viimeisenä valkoviini.

Kypsennä noin 30 minuuttia +175 asteessa.

Tarjoa lisukkeena perunasosetta ja keitettyjä kasviksia.

Fileet ovat maukkaita myös kylmänä leivän päällä.

    • 350 g nahattomia ahvenfileitä
    • 30 ml sitruunamehua
    • 15 ml Muonion LuoTun Niitun Polte- nokkosmaustesuolaa
    • 1 iso sipuli
    • 2 valkosipulin kynttä
    • ½ dl ruokaöljyä
    • 200 g tomaatteja
    • 1 dl ketsuppia
    • Hiven sitruunapippuria
    • 1 dl kuivaa valkoviiniä