Nokkosella maustetut ahvenfileet
OHJEET:
- Mausta ahvenfileet sitruunamehulla ja Niitun Poltteella, jätä maustumaan hetkeksi.
- Tee tomaattiseos: pilko sipulit ja kuullota öljyssä paistinpannulla.
- Lisää pannulle pieneksi kuutioitu tomaatti ja ketsuppi.
- Lisää pippuri ja anna hautua kypsäksi.
- Lado marinoidut kalafileet voideltuun uunivuokaan ja kaada tomaattiseos päälle.
- Lisää vielä viimeisenä valkoviini.
- Kypsennä noin 30 minuuttia +175 asteessa.
- Tarjoa lisukkeena perunasosetta ja keitettyjä kasviksia.
- Fileet ovat maukkaita myös kylmänä leivän päällä.
RAAKA-AINEET:
- 350 g nahattomia ahvenfileitä
- 30 ml sitruunamehua
- 15 ml Muonion LuoTun Niitun Polte- nokkosmaustesuolaa
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ dl ruokaöljyä
- 200 g tomaatteja
- 1 dl ketsuppia
- Hiven sitruunapippuria
- 1 dl kuivaa valkoviiniä