Kairan laskiaispullat
OHJEET:
- Lämmitä maito käden lämpöiseksi
- Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna
- Lisää jauhot samalla vaivaten
- Lisää voi ja vaivaa taikinaa hieman sitkon muodostamiseksi
- Kohota taikinaa noin 1 tunti
- Leivo taikinasta 30 pikkupullaa, kohota ja voitele kananmunalla
- Paista + 200 asteessa kauniin ruskeiksi
- Jäähdytä pullat
- Vaahdota sekä mausta kerma ja halkaise pullat kahtia
- Täytä pulla Kairan Helmi hyytelöllä ja pursota hyytelön ympärille kermavaahtoa
- Nosta kansi pullan päälle ja ripottele pinnalle tomusokeria
RAAKA-AINEET:
Taikina
- 50 g tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 muna
- 2 dl sokeria
- 80 g voita
- 1,2 l vehnäjauhoja
- voiteluun munaa
Täyte
- Kairan Helmi mustikkahyytelöä
- kuohukermaa
- sokeria
- vaniljasokeria