Kairan laskiaispullat

OHJEET:

  • Lämmitä maito käden lämpöiseksi
  • Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna
  • Lisää jauhot samalla vaivaten
  • Lisää voi ja vaivaa taikinaa hieman sitkon muodostamiseksi
  • Kohota taikinaa noin 1 tunti
  • Leivo taikinasta 30 pikkupullaa, kohota ja voitele kananmunalla
  • Paista + 200 asteessa kauniin ruskeiksi
  • Jäähdytä pullat
  • Vaahdota sekä mausta kerma ja halkaise pullat kahtia
  • Täytä pulla Kairan Helmi hyytelöllä ja pursota hyytelön ympärille kermavaahtoa
  • Nosta kansi pullan päälle ja ripottele pinnalle tomusokeria

RAAKA-AINEET:

Taikina

  • 50 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria
  • 80 g voita
  • 1,2 l vehnäjauhoja
  • voiteluun munaa

Täyte

  • Kairan Helmi mustikkahyytelöä
  • kuohukermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria