PUNAJUURIPIHVIT

OHJEET:

  • Raasta kuoritut punajuuret ja yhdistä kaikki aineet kulhossa.
  • Paista taikinasta pihvejä lettupannulla. Ohjeesta tulee 6 pihviä.
  • Pihvien lisäkkeet
    • Utkun Potkulla maustettu voi, on hieman makea, kylmä voinappi laitetaan kuuman pihvin päälle
    • Niitun Voimalla maustettu voi, on suolainen, kylmä voinappi laitetaan kuuman pihvin päälle
    • Hapanmaitotuote (smetana, kermaviili tai jogurtti) maustetaan Utkun Potkulla tai Utkun Metkulla ja tarjotaan pihvin kylmänä kastikkeena

RAAKA-AINEET:

  • 2 raakaa punajuurta
  • 100 g kypsiä punaisia linssejä tai muuta papua
  • ½ dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 muna
  • ½ tl salviaa
  • ½ tl suolaa
  • hiven mustapippuria
  • paistamiseen voita ja öljyä