Blinit eli venäläiset tattariohukaiset
OHJEET SEITSEMÄLLE BLINILLE:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon keltuainen ja jauhot.
- Peitä astia ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön noin kolmeksi tunniksi.
- Lisää taikinaan suola, huoneenlämpöinen olut ja voisula.
- Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää varoen taikinaan.
- Paista taikinasta blinejä blinipannulla (tavallinen pannu käy myös).
RAAKA-AINEET:
- 1,5 dl maitoa
- 1/3 pkt tuorehiivaa
- 1 keltuainen
- 2 dl tattarijauhoja
- ¼ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ¾ dl olutta
- ½ dl voisulaa
- 1 valkuainen
- paistamiseen voita
Lisukkeina:
- mateen tai kirjolohen mätiä
- Utkun Metkulla maustettua smetanaa
- hienonnettua sipulia