Blinit eli venäläiset tattariohukaiset

OHJEET SEITSEMÄLLE BLINILLE:

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon keltuainen ja jauhot.
  • Peitä astia ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön noin kolmeksi tunniksi.
  • Lisää taikinaan suola, huoneenlämpöinen olut ja voisula.
  • Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää varoen taikinaan.
  • Paista taikinasta blinejä blinipannulla (tavallinen pannu käy myös).

RAAKA-AINEET:

  • 1,5 dl maitoa
  • 1/3 pkt tuorehiivaa
  • 1 keltuainen
  • 2 dl tattarijauhoja
  • ¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¾ dl olutta
  • ½ dl voisulaa
  • 1 valkuainen
  • paistamiseen voita

Lisukkeina:

  • mateen tai kirjolohen mätiä
  • Utkun Metkulla maustettua smetanaa
  • hienonnettua sipulia